Hemşire Forması

13 Haziran 2018 Çarşamba

18 Bin Sağlık Personeli Alımı Ne Zaman Yapılacak?

Sağlık sektöründeki personel açığını gidermek için bu yıl 27 bin sağlık çalışanını işe aldıklarını belirten Demircan, "9 binini 1,5 ay önce aldık, 18 binin alımı tamamlandı. ÖSYM tarafından KPSS'ye göre alımları yapılıyor. Onların da yerleştirmeleri güvenlik soruşturmaları bittikçe yapılıyor. Ayrıca 19 bin sağlık işçisi alacağız. Hastanelerimizin ihtiyacı olan personel açığını kapatacağız." diye konuştu.

Türkiye'nin doktor açığının giderek kapandığını dile getiren Ahmet Demircan, şu bilgileri verdi:

"Pratisyen hekim ihtiyacımız 2023'te tamamlanmış oluyor. Bundan sonra belki uzman pratisyen hekim arkadaşlarımızın 2023'ten sonra mecburi hizmet görevleri kalkacak. Uzman açığımızı tamamlamak için daha önceden uzmanlık sınavına tanınan kontenjan 6 bindi, onu yüzde 33 artışla 8 bine çıkardık. Amacımız bir an önce açığı olan uzman doktor alanlarını doldurmak. Vatandaşımızın randevu almada sıkıntı yaşadığı bazı branşlar var, onların da ortadan kalkmasını sağlayacağız."

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Sağlık Bakanlığı’na 18 bin sözleşmeli personel alınacağını “ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirmeyle ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyinde toplam 18 bin sözleşmeli sağlık personeli alınacak.” sözleri ile duyurmuştu. Sağlık Bakanlığı personel alımı tercih işlemleri başladı.

24 Haziran Erken Genel Seçimleri öncesinde tüm sağlık personelinin gözü kulağı 9 bin atamadan sonra yeni bir atama yapılıp yapılmayacağı konusundaydı. Sonunda konunun yetkilisi Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, konuya ilişkin bir açıklama yaptı ve 18 bin sağlık personeli alınacağını bildirdi. Binlerce doktor, ebe, hemşire, sağlık teknikeri, acil tıp teknisyeni 2018 yılı içerisinde yapılacak sağlık personeli alımının ikinci aşamasını bekliyor. İlk aşamada 9 bin sağlık personeli atanmıştı.  Sağlık Bakanlığı personel alımlarında önemli bir kontenjan ve personel alımı duyurusu gerçekleştirdi. Daha önce gerçekleştirilen 9 bin sağlık personeli alımının ardından şimdi de 18 bin sağlık personeli alımı duyurusu yapıldı. Branşları ve kontenjanlar da sağlık bakanlığı tarafından açıklandı. Şimdi sıra tercihlerin gerçekleştirilip sisteme yüklenmesine ve bu yolla ÖSYM'ye gönderilmesine geldi. Bunun  için ilgili süre başladı ve bir hafta devam edecek. Ülkemizin en önemli kamu kurumlarından olan ve her sene yüklü alımlar ile gündeme gelen Sağlık Bakanlığının bilindiği üzere bu sene toplam 57 bin memur alımı yapacağı kamuoyuna daha önce yapılan açıklamalar ile öğrenilmişti. Sağlık Bakanı Ahmet Demircan personel alımına ilişkin açıklamalarda bulundu. Sağlık Bakanı Demircan, 18 bin sağlık personeli alımı ilanının kısa süre içerisinde ÖSYM Başkanlığı tarafından yayınlanacağını açıklamıştı.Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'ın, ''Hastanelerin taleplerine göre kadroların dağılımını belirledik. Maliye Bakanlığı'ndan onay çıktı. Şimdi Devlet Personel Başkanlığı'nda. Daha sonra ÖSYM tarafından KPSS Merkezi alım ile kılavuz yayınlanacak. İnşallah seçimlerden önce yetiştireceğiz. Hastanelerin ihtiyaçlarına göre kadro dağılımına ağırlık verdik.'' şeklindeki açıklamasının ardından yüreklere su serpilmiş ve atama heyecanı başlamıştı.

Son olarak Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, "ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirmeyle ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyinde toplam 18 bin sözleşmeli sağlık personeli alınacak. Bunların ilanı önümüzdeki perşembe günü (31 Mayıs 2018) ÖSYM tarafından yapılacak" demişti.Sağlık Bakanlığı Sözleşmeli Pozisyonların Unvan/Branş ve Öğrenim Düzeylerine Göre Dağılımı yayınlandı.

 

BRANŞ DAĞILIMI

KPSS-2018/5 Tercih Kılavuzu ve Tablolar Adaylar tercihlerini, 4-11 Haziran 2018 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM’ye gönderebileceklerdir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder